V petek, 20. 11. 2015 bomo na šoli opravili Tradicionalni slovenski zajtrk. Glavni cilj oziroma namen razglasitve takšnega dneva je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanitev mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju. Dan bo potekal po naslednjem razporedu:

  • od 7.00 do 8.00 bo v jedilnici šole pripravljen pogrinjek z živili domačih proizvajalcev. Učenci vabljeni, da si postrežete in pri tem ne pozabite na kulturno obnašanje pri prehranjevanju.
  • Malica in kosilo ta dan potekata po urniku. Ostale spremljevalne dejavnosti po razredih (dnevi dejavnosti, razstave, delavnice, ogled filma, razredne ure,…) prav tako potekajo po zastavljenem programu.