Teden slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS, bomo od 11. do 17. novembra 2024 obeleževali prvič. Prav tako bo v petek, 15. novembra 2024, tudi letos potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen je ozaveščanju o prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, razmisleku o naših prehranjevalnih navadah in o zmanjševanju odpadne hrane.

Na šoli bo zajtrk potekal od 7.00 do 8.00. Učenci po prihodu v šolo v jedilnici samopostrežno prevzamejo zajtrk. Kulturno pojedo in za seboj pospravijo.
Malica je po ustaljenem razporedu.

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je za učence in učenke in vse nas poseben praznik.
Letošnji projekt poteka pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Prejšnja leta smo vsako leto posebej izpostavili eno izmed njegovih sestavin. Letos pa enakomerno izpostavljamo kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo slovensko sadje – vseh pet sestavin, ki jih za zajtrk ponujamo že od samega začetka tega projekta. V tednu, ko obeležujemo Teden slovenske hrane smo uvrstili tudi tradicionalne slovenske jedi v šolski jedilnik. Teden slovenske hrane ima namen povezati vse deležnike v trajnostno in odgovorno prehransko verigo od njive do krožnika. V lanskem letu je bila pripravljena publikacija »Recepti z okusi Slovenije«, ki jo najdete na spletni strani šole pod zavihkom Zdrava šola.
Že v mesecu septembru smo opravili številne dejavnosti na temo PREHRANE in predstavili v razredu, jedilnici.