V torek, 28. septembra, je Zavod za šport RS Planica v Planici podelil priznanja najbolj športnim vrtcem, osnovnim šolam in srednjim šolam v šolskem letu 2020/21. Zlato priznanje za najbolj športno osnovno šolo v šolskem letu 2020/21 je iz rok direktorja zavoda Francija Petka prejela tudi Osnovna šola II Murska Sobota.

Tudi v lanskem napornem šolskem letu je Osnovna šola II Murska Sobota dokazala, da ima šport v njenih prostorih posebno mesto. Poleg rednih športnih programov, ki jih je bilo mogoče izvajati (Zlati Sonček, Krpan, športni dnevi, šole v naravi,…) so se športni pedagogi na šoli potrudili in ponudili vsem učencem in učenkam sodelovanje v posebnih Športnih izzivih, ki so bili med učenci in učenkami odlično sprejeti. Dodatno so učenci sodelovali v Teku podnebne solidarnosti in v športnem projektu Žogarija.

Tudi letošnje šolsko leto se je na Osnovni šoli II Murska Sobota začelo športno uspešno. Učenci in učenke so se udeležili državnega šolskega prvenstva v plavanju v Kamniku in dosegli odlične rezultate. Lara Horvat je v kategoriji neregistriranih plavalk osvojila 3. mesto in bronasto medaljo, šolska mešana štafeta 4×50m pa je v postavi Lara Horvat, Lana Pitz Durič, Matic Klemenčič in Teo Temlin osvojila odlično 2. mesto in s tem naslov državnih podprvakov.