Spoštovani starši,

na vas se obračamo s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.

Pred samotestiranjem starši podpišete soglasje/nesoglasje, ki je objavljeno v priponki. Podpisano soglasje/nesoglasje prinesejo učenci  v šolo najkasneje do  srede, 17. 11. 2021, oziroma prvi dan prihoda učenca v šolo. Ostalim učencem se po sklepu MIZŠ odredi šolanje na daljavo.

Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nam to prosim označite na soglasju/nesoglasju, saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Samotestiranje učencev bo od srede, 17. 11. 2021 potekalo po protokolu, ki je objavljen v 2. priponki.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

Soglasje – Samotestiranje učencev

12.11. – Protokol samotestiranja učencev

Lep pozdrav iz OŠ II MS                                                                        Vodstvo šole