V letošnjem šolske letu so se učenci naše šole udeležili dveh državnih tekmovanj iz področja kemije, na katerih so dosegli zavidljive rezultate.
10. decembra je potekalo državno tekmovanje iz Kemijskega poskusa, ki ga organizira Gimnazija Moste. Zlato priznanje je prejela ekipa, ki je predstavljala poskus Apno nevtralizira. Ekipo so sestavljali Tiara Baranašič, An julijan Fujs in Ješe Salnajs. Srebrno priznanje pa je prejela ekipa, ki je prestavljala poskus Drsališče na cesti. Tim sta sestavljali Lara Horvat in Lana Pitz Durič. Lana in Lara sta prejeli še posebno priznanje za najbolj strokovno razlago poskusa v zborniku. Hana Bedernjak pa je za poskus Barvna mavrica prejela bronasto priznanje.
V soboto, 7. maja 2022 je v Ljubljani na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja. Tekmovanja so se udeležile Chiara Jošar iz 8. razreda ter Ješe Salnajs in Lana Pitz Durič iz 9. razreda. Učenka Ješe Salnajs je prejela zlato priznanje in se je na državnem nivoju uvrstila na izjemno 6. mesto. Lana Pitz Durič je dosegla srebrno priznanje, Chiara Jošar pa je dosegla bronasto priznanje na regijskem tekmovanju.
Vsem učenkam in učencem iskreno čestitamo.