Od 22. 1. do 26. 1. poteka Teden pisanja z roko, vseslovenski projekt, ki ga Društvo Radi pišemo z roko organizira že devetič.

Namen PROJEKTA je, da se ohrani pomen pisanja z roko. To je še posebej pomembno v času, ko je tipkanje na tipkovnice računalnikov, mobilnih telefonov, Ipadov in drugih naprav, premagalo pisno sporazumevanje in ko je branje z ekranov pogosto naša dnevna aktivnost.

V naši šoli bomo v naslednjem tednu še posebej spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, še posebej pisano pisavo. Na šolski oglasni deski šolska skupnost bomo pod sloganom: »To je moja pisava, je izvirna in neponovljiva« zbirali različne čitljive podpise.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2024 je “Zapis časa o nas”. Gre za spomine in dogodke, ki so nas zgradili in oblikovali. Tema je široka in dopušča možnosti za ustvarjanje. Vabljeni ste tako učenci kot tudi vsi zaposleni na šoli, da napišete kakšno zanimivo pesmico, pismo, zgodbico, opis ali kaj drugega na dano temo, lahko tudi na temo VESELJA, in sodelujte pri šolski razstavi RADI PIŠEMO Z ROKO. Zbrane prispevke oddate do 31. 1. 2024 mentorici šolske skupnosti učiteljici Sabini Oletič.

 

Ogled videa: