V četrtek, 30. maja 2024, smo se učenci 2. a, 2. b in 2. c razreda odpravili na zaključni izlet v Lendavo. Nad središčem mesta smo si ogledali Lendavski grad, kjer smo se lahko sprehodili po gradu in si ogledali stalno razstavo metuljev in drugih manjših živali, značilnosti kulturne dediščine lendavske okolice in Madžarov v Sloveniji ter galerijo likovne umetnosti, kjer smo lahko videli likovno dediščino lendavskih umetnikov in zbirko umetnin. V Muzeju dežnikarstva, meščanstva in tiskarstva smo si ogledali prvo lekarno v Pomurju, življenje meščanov in vaščanov v Lendavi nekoč, prvo dežnikarno, kjer so izdelovali dežnike, klobuke in senčnike za meščane ter tiskarno, v kateri so bile natisnjene prve tri knjige na ozemlju današnje Slovenije. Ogledali smo si tudi stalno zunanjo razstavo ob gradu, nato še znamenito lendavsko gledališko-koncertno dvorano.
Obogateni z novimi doživetji smo se odpravili v bližnjo slaščičarno, kjer smo se posladkali z veliko kepico sladoleda. Preizkusili smo se še v igri na modernih igralih ob parki, nato pa se vsi zadovoljni skupaj sprehodili do avtobusa ter se odpeljali proti naši šoli.
Učencem bo izlet zagotovo še dolgo ostal v prelepem spominu. O našem nepozabnem doživetju pa največ povedo prav fotografije.