Tako kot vsako leto je tudi letos v tednu otroka potekal Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Prireditev s kratkim kulturnim programom se je odvijala na OŠ II Murska Sobota in POŠ Krog v torek, 3. 10. 2023.

Učenci prve triade so se pod mentorstvom svojih učiteljic predstavili s kratkim kulturnim programom. Sledila je slavnostna obljuba in podelitev potrdil, ki so jih prvošolci prejeli od ravnateljice, ge. Suzane Fartelj, mentorice Šolske skupnosti in razredničark 1. a, b in c razreda.

Na OŠ II Murska Sobota je prireditev povezoval predsednik Šolske skupnosti Lukas Gumilar, učenke devetega razreda, Lana, Luna in Maruša, pa so prvošolcem pripravile uvodno motivacijo s pesmijo ABECEDA. Ob koncu prireditve smo skupaj zaplesali ob pesmi Ko si srečen, nato pa je za prvošolce sledilo sladko presenečenje v razredu. Na POŠ Krog je prireditev povezovala Ema Panker, učenka 4. c razreda in članica Šolske skupnosti. Učenci od 2. do 5. razreda pa so učencem 1. razreda pripravili zanimive in prijetne glasbene točke ter deklamacije.

 

Vsem učencem želimo, da bi bili na svoji nadaljnji poti vedoželjni, radovedni in predvsem uspešni.

Nekaj trenutkov smo ujeli tudi v fotografijah.

 

Zapisala: Sabina Oletič, mentorica Šolske skupnosti