Tradicionalni slovenski zajtrk
V petek, 17. 11. 2023, praznujemo dan slovenske hrane in izvedli bomo že trinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk.
Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo za učence in učenke poseben praznik. Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je kruh. K temu spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«
Sestavine zajtrka: mleko, kruh, maslo, med, jabolko, suho sadje. Vse je pridelano v Sloveniji.
Na šoli bo zajtrk potekal od 7.00 do 8.00. Učenci po prihodu v šolo v jedilnici samopostrežno prevzamejo zajtrk. Kulturno pojedo in za seboj pospravijo.
Malica je po ustaljenem razporedu.
Tudi na podružnični šoli v Krogu so imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Ozavestili so pomen zajtrka ter pridelavo sadja in prehrambenih izdelkov lokalnih ponudnikov. Zapeli so pesem o čebelicah in skupaj pozajtrkovali.