Učenci 7., 8. in 9. razreda si bodo v torek, 23. 4. 2024 v okviru Gledališko filmskega abonmaja ogledali gledališko predstavo iCANKAR Mestnega gledališča Ptuj.
Odhod iz šole ob 12.00. Pričetek predstave je ob 12.15 v Gledališču Park in traja 50 minut.
Mladi po Cankarju dostikrat neradi sežejo, saj ima pridih šole, s tem pa predznak dolgočasnosti. Tudi sicer je njegov jezik bogat s simboli in besedami, za katere si mora človek vzeti čas. V času, ko je termin zvezda zlorabljen do obisti, bomo mladim pokazali, kaj to resnično pomeni – Ivan Cankar je bil to že sto let nazaj. Iz njegovih pisem je razvidno, da je znal biti mil, rahločuten in duhovit, hkrati pa tudi piker, sarkastičen in oster. Predvsem pa človek akcije. In, kot se zvezdi pritiče, tudi ženske so ga oboževale.
To bo napeta zgodba (detektivka za mlade), sestavljena iz resničnih dogodkov njegovega življenja in dogodkov, ki jih je spletla njegova domišljija. V predstavi iCankar bodo gledalci pobližje spoznali pisatelja in prelomne dogodke iz njegovega življenja. Cankarja, ki bi z lahkoto bil s svojimi idejami tudi tukaj in zdaj. Ti dogodki se bodo prepletali z nekaterimi njegovimi literarnimi zgodbami, ki bodo tvorile celoto. Cankar tako pride bliže, ne izgubi pa svoje skrivnostnosti in pomenskosti.
Cena vstopnice: 8 evrov.
Po vrnitvi v šolo (okrog 13.15) sledi kosilo, nato odhod domov oziroma ostale dejavnosti po urniku.